Träna Triathlon

Triathlon är en så kallad uthållighetssport och simning är en av de tre grenarna som man deltar i när man sysslar med triathlon, de andra är cykling och löpning. På Karlskronas simsällskap så kan du delta i triathlon, träna triathlon och tävla i triathlon. När man tävlar i triathlon så genomförs alla tre grenar i en följd och oftast så avslutar man med löpning, man har alltså ingen paus emellan och det gäller att man har bra kondition för att tävla i triathlon, det är även vanligt att man använder triathlon endast som träning då detta ger en mycket bra puls samtidigt som man utmanar sig s1024px-us_navy_070728-n-1722m-178_two_navy_triathletes_lead_the_way_during_the_cycling_portion_of_the_armed_forces_triathlon_at_point_mugujälv och kroppen. I triathlon har du chansen att se tydliga resultat genom att förbättra din tid. När man tävlar i triathlon så är det den som först kommer i mål som vinner.

När man sysslar med triathlon så är säsongerna uppdelade i två, nämligen tävlingssäsong och träningssäsong. Träningssäsongen brukar kallas för off-season och man tränar fortfarande inom triathlon men man tränar med att bygga upp kondition och styrka i mer långsiktiga termer. När man tränar triathlon tränar man alltså olika beroende på vilken tid på året det är. Under tävlingssäsongen så har man givetvis mycket stor fokus på de tävlingarna som kommer och samtidigt på att bygga upp en kondition så att man kan prestera mycket under lång tid. Ett triathlon är helt enkelt ett typ av varierande maraton och många tycker att det är mycket roligt.

Triathlon är en sport där man inte behöver mycket för att komma igång, börja gärna träna med dina kompisar redan nu och fortsätt därefter med att komplettera träningen med simning inom Karlskronas simsällskap. På så sätt kommer du garanterat att bli lyckad inom triathlon, dessutom om man tränar med andra människor så är det mycket svårare att ge upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *